mandag den 23. november 2009

Opskrift: Blomkål/mandelsuppe

Endnu en energirig ret til den, med lille appetit. Opskriften giver 8 portioner af 1,1 dl. Som de andre kan den fryses ned.

Suppe er mere interessant, når der kommer lidt på med en anden farve og konsistens ved servering. Her er brugt ristede mandelsplitter og helt tynde skiver af porretoppe. Det fryses og varmes seperat fra suppen - og kommes på suppen lige før den serveres.
Der bruges:
1 blomkål, i buketter
3,5 dl. fløde 9%
3 dl. sødmælk
130 g. mandler, smuttede
salt og peber efter smag
50 g. mandelsplitter eller -flager
1 spsk. smør
50 g. af det lysegrønne fra en porre, i papirtynde skiver

1. Blomkålen koges mør i fløden med salt over lav varme. Suppen blendes.

2. De smuttede mandlerne blendes med mælken indtil der ikke er nogen store stykker tilbage.

3. De to væsker blandes i en gryde, varmes op og smages til med salt og evt. peber.

4. Mandelsplitterne ristes letgyldne på en pande og sættes til side. Porreskiverne svitses 1 minut på panden i smørret, så de mister den rå fornemmelse.

Suppen serveres varm med porrer og mandelsplitter på. Porrerne kan også suppleres eller erstattes med små buketter af blomkål, som er taget fra før den blendes. Mandlerne erstattes ikke af hensyn til næringen - de indeholder både energi og protein.
En portion på 1,1 dl. indeholder 920 kJ og 8,5 g. protein.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar